Nee, je wordt niet high van hennep cosmetica. Je wordt namelijk stoned van het stofje THC, en de producten van Extravaganja zijn THC-vrij.

Industriële hennepplanten

De hennepplantextracten die gebruikt worden voor Extravaganja hennepzeep, shampoo en andere verzorgingsproducten zijn afkomstig van industriële hennepplanten. Dat is een ander soort plant dan de algemeen bekende ‘wietplant’. Deze hennepplanten bevatten van nature al minder dan 1% THC.

In de verzorgingsproducten van Extravaganja is zelfs die ene procent THC er uitgefilterd. Zodoende is het onmogelijk om high te worden van deze producten. Desalniettemin zorgen hennep shampoo, hennep zeep en hemp handcrème wél voor een glanzende haardos, een soepele huid en zachte handen.

Endo-cannabinoïde systeem

Daar krijgt Extravaganja wel wat hulp bij van het menselijk lichaam. Van nature zitten er al cannabidiolen in het menselijk lichaam. Dat komt door het endo-cannabinoïde systeem van het menselijk lichaam. CBD (cannabidiol) is één van de cannabinoïden. Door deze stoffen toe te voegen aan de shampoo, krijgt je lichaam dus een boost van lichaamseigen stoffen. 

Welke voordelen hebben deze hennep cosmetica dan wel? Deze ‘CBD-stoffen’ doden bacteriën en houden bijvoorbeeld je bloedsuiker op pijl. Daarnaast zijn hennep cosmetica ook ideaal als verzorging voor huid en haar.

High of stoned word je dus niet van Extravanganja, maar dat is ook niet het nut van deze producten. Hennep cosmetica zorgt voor een ontspanning van lichaam én geest zonder dat daar THC aan te pas komt – of je moet er een jointje bij roken, natuurlijk.