Vloei

Wanneer je door het overzicht van lange vloei scrolt, valt het je misschien op dat er veel verschillende maatnamen in plaats van afmetingen bij staan. Zo zie je King Size, KSS, 1 ¼ vloei en ga zo maar door. Het kan lastig zijn om het verschil tussen King Size en King Size Slim te ontdekken door alleen naar de verpakkingen te kijken. Op dat moment vraag jij je nog steeds af: welke afmeting heeft mijn lange vloei eigenlijk? Dat kun je zien in het onderstaande overzicht. In de rest van dit artikel worden de bijzonderheden besproken.

 

BELANGRIJK: Om jou een hoop retourrompslomp te besparen, vragen wij je extra goed op de maatnaam en de door jou gewenste afmetingen te letten. Als extra check, adviseren wij ook het totaalbedrag te checken. Is deze veel hoger of veel lager dan normaal, kijk dan je bestelling nog een keer door!

KING SIZE-FAMILIE LANGE VLOEI

De meest populaire lengtes lange vloei in Nederland zijn de King Size-blaadjes. Hoe lang zijn die vloeitjes? De leden van deze King Size-familie zijn allemaal 110 mm (11 cm) lang. Het grootste verschil van deze vloe zit in de breedte. Het hangt van jouw voorkeur af welke breedte het beste bij jou past.

DÉ UITZONDERING: 1 1/4'' VLOEI

Naast de King Size-familie zijn er nog meer bewoners in Grasscompany.com’s Lange Vloeiland. Neem de 1 ¼ vloei. Deze naam laat je vermoeden dat dit langere vloei is dan de King Size-lange vloei, maar schijn bedriegt. Bij de ontwikkeling van deze naam zijn echter niet de blaadjes, maar shagvloei als uitgangspunt gebruikt. Daardoor is deze flu korter dan King Size lange vloei.

ANDERE MATEN EN NAMEN LANGE VLOEI 

Binnen het aanbod van Grasscompany.com vind je ook nog andere maten en namen lange vloei. Deze Slim en Short vloe komen qua afmetingen in de buurt van de King Size-familie, maar zijn nét wat anders. Voor mensen die van extra lange joints houden, hebben wij ook nog voeirolls. Deze lange vloei is op lengte af te scheuren.

DUS... CONCLUSIE?

We kunnen jou dus niet vertellen welke afmetingen jouw favoriete lange vloei heeft. Alle maatnamen lange vloei in onze webshop staan in dit artikel. Check dus altijd goed welke afmeting lange vloei jij aanschaft, want dat is niet af te leiden aan de verpakking. Ook al staat er 1 ¼'' vloei bij een product staat, betekent dit dus niet dat deze groter zijn dan King Size-vloei. Je kunt deze types zien als een tussenmaat tussen vloei voor shagrokers en blaadjes voor blowers.

Je weet nu de verschillende vormen van lange vloei. Fijn dat we je verder konden helpen, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Wat de beste vloei is om een wietjoint of hasjjoint mee te draaien, vind je op de gerelateerde pagina’s. Weet jij jouw antwoord op die laatste vraag al? Ga dan terug naar de Lange Vloei-pagina en kies je favoriete maatnaam!

De meest bekende vloei wordt gemaakt van houtvezels en is dunner papier dan standaard printpapier. Daarnaast wordt er aan veel vloei ook bleek toegevoegd wat zorgt voor de witte kleur. In sommige gevallen wordt er ook bruine inkt toegevoegd om bruin gekleurde vloei te krijgen. Ongebleekte vloei is ook bruin gekleurd maar bevat geen inkt, dus let er goed op dat je daadwerkelijk ongebleekte vloei koopt, zonder inkt, bijvoorbeeld van Greengo.

Enkele andere vloei varianten zijn hennep vloei, gemaakt van hennepvezels. Van deze vloei wordt je niet stoned of high, omdat er geen THC in zit. Hennep blunt vloei van Hemparillo is sinds begin 2018 beschikbaar en wordt een steeds bekendere vloei.

Een volledig ander type vloei is doorzichtige vloei, oftewel glas vloei. Dit is transparante vloei van aLeda en is gemaakt van plantaardige cellulose. Alhoewel het lijkt op plastic, is dit het absoluut niet. Het leuke aan glas vloei is dat het doorzichtig is waardoor je kunt zien wat er in de joint zit.

Lange vloei voor een hasj joint is eigenlijk niet anders dan lange vloei voor een wiet joint. Ook hierbij je de keuze tussen Slim en Regular. Beide formaten namelijk worden gekenmerkt als 'lange vloei' en is ook wel bekend als 'King size'.

King size vloei is absoluut het type vloei dat je nodig hebt bij het draaien van de welbekende joint. Het is echter, net als bij een wiet joint, een persoonlijke keuze om te kiezen voor het formaat Slim of Regular. De ene jointdraaier heeft de voorkeur voor een bredere vloei (Regular), terwijl de ander juist een smaller formaat (Slim) prettig vindt om een joint van te maken. 

De verschillen tussen Slim en Regular lange vloei:

 Slim  Regular  Breedte  44 mm  53 mm  Lengte  110 mm  110 mm 

 

Om de beste vloei te kiezen voor je hasj joint kijk je echter niet meer alleen naar het formaat. Er is namelijk ook een voorkeur ontstaan voor ongebleekte of gebleekte vloei. Gebleekte vloei is momenteel nog het meest bekend en is over het algemeen het beste te herkennen aan de witte kleur vloei. Niet iedereen heeft hier een voorkeur in en soms gaat het ook om financiele redenen, want gebleekte vloei is vaak goedkoper dan ongebleekte vloei. 

Ongebleekte vloei wordt steeds bekender en dat is niet zomaar. Dit type vloei is vaak te herkennen aan de bruine kleur, maar het belangrijkste is dat dit ook op de verpakking staat vermeld. Vloei kan namelijk ook bruin zijn door toegevoegde inkt tijdens het productie proces. Ongebleekte vloei is vaak iets duurder, maar daarmee voorkom je dat je bleek aan het roken bent. 

Een heel ander type vloei wat ook steeds bekender wordt is glas vloei en ook deze vloei is prima te gebruiken voor een hasj joint. Doorzichtige lange vloei wordt gemaakt van plantaardige cellulose en het leuke hiervan is dat je door de joint heen kunt kijken om te kunnen zien wat erin zit. Een joint draaien met doorzichtige vloei kan echter wel iets lastiger zijn, omdat het materiaal anders aanvoelt dan de welbekende papieren lange vloei.

Lange vloei is met name te verdelen in twee formaten: Slim en Regular. Beide formaten worden gekenmerkt als 'lange vloei' welke ook bekend is met de benaming 'King Size'.

King size vloei is bij uitstek het type vloei dat je nodig hebt bij het draaien van een joint. Slim of Regular formaat is echter een persoonlijke keuze waarbij de jointdraaier een bredere vloei (Regular) of juist een smaller formaat (Slim) prettig vindt om een joint van te rollen. 

De verschillen tussen Slim en Regular lange vloei:

 Slim  Regular  Breedte  44 mm  53 mm  Lengte  110 mm  110 mm 

 

Buiten het verschil in formaat is tegenwoordig ook een voorkeur ontstaan in gebleekte of ongebleekte vloei. Gebleekte vloei is vooralsnog het meest bekend en is herkenbaar aan de witte kleur vloei. Veel gebruikers van dit type vloei hebben weinig tot geen kennis over gebleekte of ongebleekte vloei. Een keuze voor gebleekte vloei kan ook financiele redenen hebben, want gebleekte vloei is vaak goedkoper dan ongebleekte vloei.

Ongebleekte vloei maakt steeds meer een opmars en wordt steeds bekender. Dit type vloei is vaak te herkennen aan de bruine kleur, maar het belangrijkste is dat dit ook op de verpakking staat vermeld. Vloei kan namelijk ook bruin zijn door toegevoegde inkt tijdens de productie. Ongebleekte vloei is vaak iets duurder, maar het spreekt bijna voor zich dat het roken van bleek nimmer een verstandige keuze kan zijn. 

Een heel ander type vloei wat ook steeds bekender wordt is glas vloei. Dit is doorzichtige vloei gemaakt van plantaardige cellulose. Het leuke hiervan is dat je door de joint heen kunt kijken en kunt zien wat erin zit. Een joint draaien met doorzichtige lange vloei kan echter wel iets lastiger zijn, omdat het materiaal anders aanvoelt dan de welbekende papieren lange vloei.

Een jointje draaien is niet altijd even makkelijk. Er zijn genoeg mensen die dit simpelweg (nog) niet kunnen, omdat het wel een vaardigheid is dat je moet beoefenen. Natuurlijk zijn er ook natuurtalenten onder ons die dit met gemak kunnen, maar dat geldt niet voor de meeste mensen.  

Hoe je een vloeitje dichtdraait is afhankelijk van het type joint dat je draait. Uiteindelijk gaat het er in ieder geval om dat de vloei strak genoeg zit, met name rond de tip, om het vervolgens middels de plakrand dicht te plakken. Ongeacht het een standaard joint is, een binnenste-buiten variant of één van de meer spectaculaire varianten, het gaat erom dat er geen opening zit langs de plakrand en dat het strak genoeg gedraaid is om te kunnen roken. Als dit namelijk niet het geval is krijg je valse lucht wanneer je een hijs neemt waardoor veel rook verloren gaat en zelfs kan resulteren in het continu doven van de joint.

De meeste handige manier om te zien hoe je een vloeitje dichtdraait is via foto's of video. Zo kun je gemakkelijk zien welke stappen je moet nemen en zie je direct het resultaat. Onderstaande video laat zien hoe je een binnenste-buiten joint draait. Dit is een type joint waarbij je minder papier gebruikt, omdat je een deel afscheurt aan het einde.

De naam Rijstevloei is ontstaan door het merk Rizla. Lacroix is het oorspronkelijke bedrijf achter Rizla en 'Riz' is de franse benaming voor 'Rijst'. De benaming is dan ook een samensmelting van: Riz Lacroix. Lacroix maakt vanaf 1860 sigarettenpapier dat door zijn textuur en kleur doet denken aan rijst. Van origine maakte Lacroix het vloeipapier ook daadwerkelijk met rijst als grondstof. Tegenwoordig is het merk Rizla eigendom van Imperial Brands en komt rijst niet meer aan te pas als grondstof.

Alhoewel de benaming Rijstevloei welbekend is, is dit eigenlijk geen terechte naam meer. Er is namelijk geen vloeipapier meer dat rijst als grondstof gebruikt. Witte vloei wordt over het algemeen van houtvezels gemaakt met onder andere bleek als toevoeging dat de vloei een witte kleur geeft.

Roken is per definitie slecht voor je en het inademen van verbrand papier is daarbij geen uitzondering. Daarom kiezen mensen ervoor om zo dun mogelijk papier met weinig tot geen chemicaliën te gebruiken. Een joint binnenste-buiten draaien zorgt er ook nog eens voor dat je minder papier gebruikt.

Niet alle vloei heeft dezelfde dikte of gebruikte materialen. De meest bekende vloei is gemaakt van papier (houtvezels), waarbij de wit gekleurde variant ook bleek bevat. Ongebleekte vloei van Greengo bevat geen bleek en is vrij van overige chemicaliën. Ander soort vloei is smaak vloei, maar door de toevoeging van smaak aroma's is dit ook nadeliger voor je gezondheid. Tegenwoordig bestaat er ook glas vloei, oftewel transparante vloei, gemaakt van plantaardige cellulose. Het lijkt op plastic, maar dat is het absoluut niet. Echter is ook het roken van plantaardige cellulose schadelijk voor je gezondheid. 

Wanneer je echt geen vloeipapier wilt gebruiken dan is het een idee om gebruik te maken van een vaporizerbongwaterpijp of een simpel pijpje.

Bongs 

Wanneer je voor het eerst een bong ziet kun je je al snel afvragen hoe dat nou eigenlijk werkt. Waar moeten de kruiden? Wanneer steek je de kruiden aan? Vanaf welk deel moet je inhaleren? We hebben een stappenplan gemaakt waarin we precies uitleggen wanneer wat moet gebeuren om te weten hoe je met een bong wiet kunt roken.

 • Vul het buis- of bolgedeelte van de bong met (schoon) water totdat het hoofdonderdeel (de pijp) iets onder water komt te staan;
 • Indien nodig: Leg een screen (zeefje) op het uiteinde van de pijp, zodat de kruiden niet door de pijp in de bong vallen;
 • Leg je kruiden op het zeefje op het uiteinde (droge gedeelte) van de pijp;
 • Leg je vinger op het klapgat (het gaatje meestal aan de zijkant van de buis;
  Sommige bongs hebben geen klapgat, maar dien je het hoofdonderdeel (de pijp) uit de bong te halen zodra de buis vol zit met rook
 • Zet je mond op de bovenkant van de buis (je mond hoeft niet óver de buis heen);
 • Steek de kruiden aan terwijl je tegelijkertijd inhaleert en doe dit net zolang totdat de buis vol zit met rook;
 • Haal vervolgens je vinger van het klapgat en steek je kruiden niet verder aan;
 • Nu inhaleer je zoveel mogelijk rook wat zich had verzameld in de buis;
 • Gefeliciteerd, want jij kunt nu met een bong roken!

Een bong en een waterpijp lijken heel veel op elkaar en veel mensen bedoelen dan ook vaak hetzelfde. Er zijn echter wel wat verschillen. Het grootste verschil tussen een gewone waterpijp en een bong is de dikte van de buis waardoor je rookt. Bij een bong is deze vaak extra groot om veel rook op te kunnen vangen.

Met een waterpijp bedoelt men vaak ook een shisha, welke ooorspronkelijk gebruikt wordt voor het roken van smaaktabak.

Door ijs toe te voegen in een bong zorg je ervoor dat de rook afgekoeld geïnhaleerd wordt. Hierdoor voelt het inhaleren minder scherp aan de keel.

Hasj roken met een bong is zeker mogelijk. Door een stukje hasj op de screen van de bong te leggen zal de hasj niet in de bong vallen. Gebruik een aansteker om de hasj aan te steken en neem de bong direct in gebruik. 

Let hierbij wel op dat wanneer hasj zacht en erg kleverig is, dit ervoor kan zorgen dat het in de screen blijft zitten. Op den duur zorgt dit ervoor dat de screen vervangen moet worden, maar wanneer dit bij de bong niet mogelijk is dan zal de bong niet meer bruikbaar zijn.

Welke bong het beste is hangt af van een aantal persoonlijke voorkeuren, dus je kunt jezelf een aantal vragen stellen om tot de beste bong te komen.

Bij het beantwoorden van deze vragen kom je al snel tot een goede bong voor jou. Gebruik de filters op onze Bongs categoriepagina om alleen de bongs te laten zien waar jij geïnteresseerd in bent. 

Het reinigen van een bong kan een vervelende klus zijn, maar doe dit regelmatig om de smaak van het roken niet te laten beïnvloeden door een vieze bong. Een bong schoonmaken is ook niet zo moeilijk als je zou denken, maar doe dit wel met regelmaat zodat rookresten zich niet teveel ophopen in je bong.

WAT HEB JE NODIG OM JE BONG SCHOON TE MAKEN:

 • Kraanwater (heet)
 • Epsomzout, tafelzout of zuiveringszout
 • Schoonmaakmiddel
 • Pijpenragers, reageerbuisborstel, wattenstaafjes
 • Keukendoek
 • Kom of emmer om de onderdelen in onder te dompelen

 

HOE REINIG JE EEN BONG:

 • Begin met het uit elkaar halen van de bong, zodat elk onderdeel schoongemaakt kan worden. Alle losse onderdelen haal je los van elkaar, zoals de glazen kegel en het mondstuk, indien aanwezig;
 • Spoel de bong eerst zoveel mogelijk uit met heet water. Laat hierna de bong drogen;
 • Vervolgens ga je verder met de kegel en het eventuele mondstuk. Giet Epsomzout of tafelzout of zuiveringszout in deze onderdelen. Voor een gemiddelde bong heb je ongeveer 80 tot 120 milligram zout nodig. Tip: Gebruik een trechter om het zout gemakkelijk in de kegel en het mondstuk te gieten;
 • De volgende stap is het gebruiken van schoonmaakmiddel. Gebruik een schoonmaakmiddel naar keuze. Voor de een is dit isopropylalcohol, voor de ander azijn of Listerine. Allesreiniger wordt afgeraden. Giet het ruime hoeveelheid schoonmaakmiddel in de bong. De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van het formaat van je bong, maar een goede hoeveelheid om mee te beginnen is 120 milliliter;
 • Bedek alle openingen met je hand, zodat de vloeistof niet naar buiten komt en schud je bong. Doe dit ten minste vijf minuten, en des te meer je schudt, des te beter;
 • Giet hierna je bong leeg in de gootsteen en spoel je bong goed uit met water. Je kunt dit proces herhalen als dat nodig is, maar bij goed onderhoud is één keer vaak wel voldoende;
 • Vervolgens kun je het hoofdonderdeel, het pijpje, schoonmaken. Gebruik hiervoor pijpenragers, reageerbuisborstels, wattenstaafjes of andere hulpmiddelen zodat je hardnekkige plekken goed kunt schrobben;
 • Je bong is nu weer schoon en klaar voor gebruik!

Tips:

 • Gebruik een gebogen kledinghanger van ijzerdraad met een lapje stof of keukenpapier gedrenkt in schoonmaakmiddel eromheen om lastige plekken schoon te maken;
 • Flessenborstels of speenborstels zijn ook goede hulpmiddelen;
 • Gebruik geen afwasmiddel, want dan zal je bong voorlopig naar afwasmiddel smaken;
 • De meeste reinigers zijn ontvlambaar, dus gebruik dit nooit tijdens het roken;
 • Bij het gebruik van brandspiritus is het raadzaam dit in een goed geventileerde ruimte te doen.

Grinders

Een grinder, ook bekend als crusher of verkruimelaar, is bedoeld om wiet of andere kruiden te vermalen. Hierdoor houd je een verkruimeld restant over van de oorspronkelijk grotere delen, zodat je de verkruimelde resten gemakkelijk kunt verdelen. Vooral bij het draaien van een joint is het verkruimelen van wiet een vereiste, zodat het goed kan worden verdeeld over de gehele (lange) vloei. De grinder, of kruimelaar, maakt het verkruimelen van wiet eenvoudiger, sneller en beter dan wanneer het met de hand gebeurd. 

Een grinder, of crusher, werkt eigenlijk heel eenvoudig, maar je moet net even weten hoe:

 • Open het bovenste gedeelte van de grinder.
 • Leg enkele wiet toppen of andere kruiden op de grinder tanden.
 • Leg vervolgens het bovenste gedeelte van de grinder op de zojuist neergelegde toppen.
 • Begin voorzicht met het draaien van het bovenste gedeelte.
 • Draai vervolgens met meer kracht en blijf draaien totdat je voelt dat er geen weerstand meer is.
 • Open het bovenste gedeelte van de grinder en bekijk of alles is verkruimeld.
 • Bij een 2-delige grinder zie je direct of alles goed gecrushed is wanneer je het bovenste deel van de grinder opent.
 • Bij een meerdelige grinder open je vervolgens het tweede gedeelte om te zien of alle verkruimelde wiet is opgevangen in het derde gedeelte van de grinder.

Vervolgens gebruik je de verkruimelde inhoud naar wens!

Wiet verkruimelen werkt het beste met een grinder, oftewel een verkruimelaar of crusher. Wanneer je wiet wilt verkruimelen is het handig om eerst de wiet top met de hand iets kleiner te maken. Zo voorkom je dat er verkruimelde wiet buiten je grinder valt als de wiet top te groot is om in één keer te verkruimelen. Daarnaast kun je meteen wat takjes met de hand verwijderen voordat je wiet in de wiet grinder doet. Takken zijn niet goed voor je joint, omdat ze door je vloei heen kunnen prikken en tevens hoofdpijn kunnen veroorzaken bij het roken ervan.

Zodra je de niet-verkruimelde wiet in je grinder doet, beweeg je het bovenste deel van de grinder heen en weer zodat de wiet goed vermalen wordt. Dit herhaal je totdat je voelt dat er niks meer te verkruimelen valt. Haal het bovenste gedeelte van de grinder eraf om te zien of alles goed door de gaatjes is gevallen tijdens het crushen. 

Afhankelijk van het aantal onderdelen dat jouw grinder heeft, open je hierna je grinder om de verkruimelde wiet uit de verkruimelaar te halen.

Sommige grinders hebben een zogeheette THC zeef. Hiermee zullen THC restanten, ontstaan door het verkuimelen van wiet, door de zeef gaan en worden opgevangen in het onderste deel van de wiet verkruimelaar. Deze zandachtige substantie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het maken van hasj. Daarnaast kun jij ook de THC poeder zelf gebuiken door een THC joint te draaien. 

Bij een 4-delige grinder is de verdeling van boven naar beneden als volgt:

 • Bovenste deel: bewegend crusher onderdeel waarmee je met de hand middels draaibewegingen wiet of andere kruiden kunt verkruimelen.
 • Tweede deel: vastzittend crusher onderdeel met draaimechanisme waarmee het bovenste deel samengaat om de wiet of andere kruiden te verkruimelen.
 • Derde deel: vastzittend opvang onderdeel met draaimechanisme waar de verkruimelde wiet of andere kruiden opgevangen kan worden nadat deze is verkruimeld door de twee bovenste onderdelen. Dit onderdeel bevat een THC zeef waar THC restanten doorheen kunnen vallen om opgevangen te worden door het vierde deel.
 • Onderste deel: vastzittend opvang onderdeel met draaimechanisme waarin de THC restanten, een zandachtige substantie, opgevangen kan worden.

Het is mogelijk om hasj te verkruimelen met een grinder, maar niet zonder slag of stoot. Allereerst adviseren wij een metalen grinder, omdat een plastic grinder gemakkelijk kan breken bij de kracht die je moet zetten om hasj te verkruimelen. Hasj is er in vele verschillende formaten en heel verschillend in zachtheid of hardheid. Doe nooit té grote brokken hasj in de metalen grinder, maar maak de hasj brokken eerst wat kleiner zodat ze goed in de crusher passen.

Vervolgens draai je met genoeg kracht aan het bovenste onderdeel van jouw metalen grinder, zodat de hasj begint te verkruimelen. Als de hasj zachter is zul je merken dat delen hasj blijft plakken aan de messen van de grinder. Dit kun je eraf halen met je vingers of een stokje, maar eventueel is dit ook los te weken in kokend water. 

Steek de hasj niet aan met vuur om de hasj zacht te maken, want dat zorgt ervoor dat een (groot) deel van de THC meteen al verbrandt. Om de hasj zachter te maken kun je dit ook opwarmen tussen je handpalmen. Dit duurt iets langer, maar de kwaliteit van de hasj blijft dan wel het beste intact.

Om hasj te verkruimelen kun je het beste een metalen grinder gebruiken, ook bekend als een aluminium grinder. Dit is vanwege de kracht dat nodig is om hasj goed te kunnen verkruimelen. Een plastic grinder kan hier al snel door breken, waardoor dit altijd afgeraden wordt. Afhankelijk van de hardheid van de hasj is het in sommige gevallen mogelijk om een plastic grinder te gebruiken, maar dit is op eigen risico. Een metalen grinder is sterk genoeg voor het verkruimelen van hasj.

Welke grinder het beste is, is afhankelijk van een aantal persoonlijke wensen. Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen, zodat wij de beste grinder kunnen adviseren.

WAT IS JOUW BUDGET VOOR EEN GRINDER?

Afhankelijk van jouw persoonlijke budget kies je vaak voor een goedkopere grinder of een duurdere variant. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met de levensduur van een grinder. Een acrylic grinder gaat minder lang mee dan een metalen, of aluminium, grinder. Een metalen grinder is echter wel iets duurder dan een acryl grinder

MAAK JE VAAK GEBRUIK VAN EEN GRINDER?

Wanneer je vaak gebruik maakt van een crusher, dan adviseren wij een metalen grinder. Metalen grinders gaan langer mee en werken over het algemeen soepeler dan een plastic grinder.

WIL JE ALLEEN WIET GRINDEN OF OOK HASJ?

Een plastic verkruimelaar en een metalen verkruimelaar zijn beide geschikt om wiet mee te crushen. Wanneer je echter ook hasj wilt verkruimelen, dan raden wij een metalen grinder aan. Een plastic crusher is vaak niet sterk genoeg om hasj mee te kunnen verkruimelen, waardoor de plastic grinder snel kan breken. 

WIL JE OOK THC RESTEN VERZAMELEN?

Als je ook resten van THC, een zandachtige substantie, wilt opsparen, dan raden wij een 4-delige grinder aan. In een 4-parts grinder zit een extra opvang onderdeel met tevens een THC zeef. De THC dat los laat van de verkruimelde wiet zal door de THC zeef heen gaan en worden opgevangen in het onderste deel van de 4-delige grinder. Deze restanten kunen na verloop van tijd weer worden gebruikt door er bijvoorbeeld hasj van te maken.

 

De beste grinder voor jouw bepaal je dus naar aanleiding van bovenstaande vraagstukken. Als je toch nog een vraag hebt, dan staat onze klantenservice uiteraard paraat om je hier verder in te adviseren. 

Een grinder schoonmaken zorgt ervoor dat jouw grinder langer meegaat en beter zijn werk kan doen. Ophopingen van THC en overige restanten zorgen er na lange tijd voor dat je grinder niet meer goed verkruimelt en het draaimechanisme vast gaat zitten. Maak jouw wiet grinder dus regelmatig schoon, maar doe dit zo efficiënt mogelijk. Daarom hebben we het verdeeld in het schoonmaken van een plastic grinder en het schoonmaken van een aluminium grinder (metalen grinder).

PLASTIC GRINDER SCHOONMAKEN

Een plastic grinder, of acryl grinder, schoonmaken is mogelijk via één van onderstaande manieren.

PLASTIC GRINDER SCHOONMAKEN MET AZIJN

 • Warm een pannetje met een ruime laag water op met witte natuurazijn erin.
 • Leg de grinder onderdelen in het pannetje.
 • Laat het circa 10 minuten weken.
 • Haal de onderdelen eruit (pas op: heet!).
 • Schrob met een (oude) tandenborstel de laatste restjes eraf.
 • Spoel de grinder onderdelen af met (koud) water.
 • De grinder is weer schoon!

PLASTIC GRINDER SCHOONMAKEN IN DE VAATWASSER

Sommige plastic grinders zijn geschikt voor in de vaatwasser. Let er goed op dat jouw plastic verkruimelaar hiervoor geschikt is, omdat je anders het risico loopt dat de grinder vervormt uit de vaatwasser komt. Als jouw crusher geschikt is voor de vaatwasser dan zorg je ervoor dat alle delen los van elkaar in de vaatwasser zitten, zodat elk deel goed schoon kan worden. Wij adviseren om de grinderdelen in de bestekbak van de vaatwasser te plaatsen, zodat ze niet klem komen te zitten in de filter van de vaatwasser.

METALEN GRINDER SCHOONMAKEN

Een metalen grinder, of aluminium grinder, schoonmaken kan op verschillende manieren. Het is afgeraden om een metalen grinder in de vaatwasser te doen vanwege mogelijke roestvorming, waardoor de crusher onbruikbaar zal worden. Mocht jouw grinder toch roest hebben, dan is dit eventueel te verwijderen met cola.

METALEN GRINDER SCHOONMAKEN MET MELK

 • Zet een pannetje met melk (halfvolle of volle melk) op het vuur.
 • De melk hoeft niet te koken, maar wel goed heet worden.
 • Laat de grinder onderdelen ongeveer 10 minuten in de melk liggen.
 • Haal de verkruimelaar delen uit het pannetje (pas op: heet!).
 • Schrob eventueel de laatste restjes eraf met een (oude) tandenborstel.
 • Spoel de grinder onderdelen af met (koud) water.
 • Jouw grinder is weer schoon!

METALEN GRINDER SCHOONMAKEN MET ALCOHOL

 • Leg de grinder onderdelen in een kommetje of pannetje met een ruime laag alcohol.
 • Laat de onderdelen enkele minuten weken.
 • Haal de grinderdelen uit het kommetje of pannetje.
 • Schrob de laatste restjes eraf met een (oude) tandenborstel.
 • Jouw grinder is weer schoon!

METALEN GRINDER SCHOONMAKEN MET KOKEND WATER

 • Leg de grinder onderdelen los van elkaar in een pannetje met water.
 • Breng het pannetje met water aan de kook.
 • Laat het 5-10 minuten liggen.
 • Haal de grinder onderdelen uit het pannetje (pas op: heet!).
 • Schrob de laatste restjes eraf met bijvoorbeeld een (oude) tandenborstel.
 • Spoel de grinder onderdelen af met (koud) water.
 • De grinder is weer schoon!

 

Heb je geen zin om jouw grinder schoon te maken? Dan schaf je natuurlijk een nieuwe weed grinder aan bij Grasscompany.com!

Hennep Blunts

De hennep blunt wraps op Grasscompany.com hebben geen plakrand. Als je vaker met (hennep) blunts rolt, ben je dat wellicht al gewend: het is namelijk niet ongebruikelijk om blunts te leveren zonder een plakrand.

HOE PLAK JE EEN BLUNT DICHT?

Er zijn verschillende manieren om toch een ‘dichte’ hennepblunt te draaien. Je kunt er voor kiezen om speciale lijm aan te schaffen die dit voor jou doet, maar de simpelste manier komt  toch erg overeen met de techniek die je van het blowen met lange vloei kent: likken en plakken.

HENNEP BLUNT WRAPS LIKKEN EN DICHTPLAKKEN

Verwacht hierbij niet dat de hennep blunt net zo snel plakt als een lang vloeitje – anders hadden de makers wel een plakrand gemaakt. Gun je product een aantal minuten om te drogen, controleer of alles goed vast blijft plakken en jij kunt beginnen met stomen!

Lukt het niet in één keer? Helemaal geen probleem! Rome is ook niet in één dag gebouwd, oefening baart kunst en *vul hier jouw reden in waarom één keer proberen nooit genoeg is*.

In de hennep blunt wraps op Grasscompany.com zit van nature geen tabak. Om dat nog een keer te benadrukken, hebben de makers van deze hemp blunt dat nog een keer op de verpakking vermeld.

BIJNA HETZELFDE ALS SIGARENBLADEREN

Dit is lang niet altijd het geval. Als je de historie van deze blunts kent, weet je dat dit concept tientallen jaren geleden overwaaide vanuit de sigarenhandel. Deze blunts bevatten over het algemeen tabak omdat ze voortkomen uit sigarenbladeren. Van nature zitten er dus wel tabak in blunts. Sterker nog: in veel gevallen is dat nog steeds zo.

HENNEP IN PLAATS VAN TABAK

Voor Hemparillo blunts wraps is dat anders. Deze blunt bestaat uit industriële hennepplantbladeren. Dat hennep als grondstof is gekozen, betekent dus ook dat er geen tabak in deze producten zit zo lang jij er geen tabak bijgooit. 

Welke smaak jouw hennepvloei heeft, ligt eraan welke smaak jij aanschaft. Deze hennepvloei heeft, in tegenstelling tot ‘normale’ lange vloei, veel keuze in smaak. Maar ook als je geen zin hebt in een fruitige of zoete vleug aan je (pret)sigaret, kunnen hennep blunt wraps jouw rookervaring naar een nieuwe hoogte laten stijgen dankzij onder andere de ‘Naked’-blunt.

NATUREL HENNEP BLUNT

Als je normaal met Greengo of Flamez rolt en rookt, dan zijn er wel wat verschillen als je aan de ‘Naked’ (naturel) hemp blunt gaat teugen. Hennepwraps zijn dikker dan lange vloei, waardoor jouw wiet of hasj qua smaak minder kruidig maakt als je deze twee rookproducten met elkaar vergelijkt. Deze blunt wraps zijn ‘naakt’ omdat er geen smaakstoffen zijn toegevoegd.

HENNEP BLUNT MET SMAAK

Kies je voor één van de blunts met smaak, dan proef jij je kruiden nóg minder, maar krijg je daar wel een andere smaakervaring voor terug. Het ligt er dus maar net aan op welke manier jij jouw smaakpapillen prikkelt. Doe je dat het liefst met een smaakblunt, dan zal je originele rookproduct minder naar kruiden smaken dan wanneer je met een ‘Naked’ of reguliere lange vloei draait.

Hennep Blunt Wraps zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • OG Kush
 • Mango Haze
 • Grape
 • Sweets
 • Blueberry
 • Cali-Fire
 • Naked

Hennep Cosmetica 

Nee, je wordt niet high van hennep cosmetica. Je wordt namelijk stoned van het stofje THC, en de producten van Extravaganja zijn THC-vrij.

INDUSTRIËLE HENNEPPLANTEN

De hennepplantextracten die gebruikt worden voor Extravaganja hennepzeep, shampoo en andere verzorgingsproducten zijn afkomstig van industriële hennepplanten. Dat is een ander soort plant dan de algemeen bekende ‘wietplant’. Deze hennepplanten bevatten van nature al minder dan 1% THC.

In de verzorgingsproducten van Extravaganja is zelfs die ene procent THC er uitgefilterd. Zodoende is het onmogelijk om high te worden van deze producten. Desalniettemin zorgen hennep shampoo, hennep zeep en hemp handcrème wél voor een glanzende haardos, een soepele huid en zachte handen.

ENDO-CANNABINOÏDE SYSTEEM

Daar krijgt Extravaganja wel wat hulp bij van het menselijk lichaam. Van nature zitten er al cannabidiolen in het menselijk lichaam. Dat komt door het endo-cannabinoïde systeem van het menselijk lichaam. CBD (cannabidiol) is één van de cannabinoïden. Door deze stoffen toe te voegen aan de shampoo, krijgt je lichaam dus een boost van lichaamseigen stoffen. 

Welke voordelen hebben deze hennep cosmetica dan wel? Deze ‘CBD-stoffen’ doden bacteriën en houden bijvoorbeeld je bloedsuiker op pijl. Daarnaast zijn hennep cosmetica ook ideaal als verzorging voor huid en haar.

High of stoned word je dus niet van Extravanganja, maar dat is ook niet het nut van deze producten. Hennep cosmetica zorgt voor een ontspanning van lichaam én geest zonder dat daar THC aan te pas komt – of je moet er een jointje bij roken, natuurlijk.

Je zou bijna zeggen dat wiet niet kan ontbreken in hennep zeep. Vooral omdat dit product vaak wiet zeep wordt genoemd. We kunnen duidelijk zijn: er zit geen wiet of hasj in hennep zeep.

GEEN THC, WEL HENNEPOLIE

De vraag is: wat zit er dan wél in hennep zeep? Dit verzorgingsproduct is opgebouwd uit verschillende elementen (link naar productpagina), waaronder één belangrijk cannabisextract: hennepolie. Deze olie wordt gewonnen uit industriële hennepplanten. Deze planten staan bekend om hun lage THC-waarden.

THC (Tetrahydrocannabinol) is de belangrijkste psychoactieve stof in de cannabisplant en is dus ook de stof die jou ‘stoned’ of ‘high’ maakt. Omdat deze stof vrijwel niet in industriële hennepplanten voorkomt – en al helemaal niet in producten van Extravaganja – kun je stellen dat er geen wiet in jouw hennep zeep zit.  

LICHAAMSEIGEN STOFFEN WERKEN GOED VOOR JE LICHAAM

Dan komt al snel de volgende vraag: waarom zou je dan hennep zeep gebruiken? Net als bij hemp handcrème, beschermen cannabisextracten in deze zeep jouw handhuid. Daarnaast geven de exotisch fruit-extracten die in de zeep zijn verwerkt, een lekkere geur af.

Naast dat er geen wiet in jouw hennep zeep zit, ruik je ook niet naar een wandelende coffeeshop. Aan de andere kant moet je ook echt een jointje opsteken, mocht je toch high willen worden. Wil jij alleen jouw huid laten ontspannen, dan is Extravaganja hennep cosmetica méér dan genoeg voor jou.

Hennep shampoo doet niet onder voor de shampoo’s die je bij de plaatselijke supermarkt of drogist haalt. Helemaal als je er achter komt waarom dit voor jou een goede haarverzorgingsproduct is.

KERATINE VERSTERKEN

De hennepolie in deze shampoo heeft een positieve werking op het keratine-eiwit. Dit lichaamseigen stofje zit op de (hoofd)huid van mens en dier. Het zorgt er voor dat jouw haar meer shined dan Rihanna’s Diamonds in the Sky.

Misschien wist je al dat keratine belangrijk was voor glanzend haar, maar wist je ook dat hennepolie de productie van deze lichaamseigen proteïne versterkt?

Daar blijft het niet bij: de hennep olie in deze shampoo verzorgt naast glanzend haar er ook nog voor dat jouw kapsel elastischer is, meer volume heeft én dat je er gemakkelijker een kam doorheen kunt halen.

VOOR VOL, GLANZEND HAAR

Hennepolie is dus een erg rijke bron voor essentiële vetzuren voor jouw hoofdhuid. Het zorgt er daarnaast ook nog voor dat jouw haar glanst terwijl je super makkelijk door je lokken kamt. Dus ja: hennep shampoo is voor iedereen – lees: elk haartype – een goede shampoo

Je kunt hennep handcrème heel goed gebruiken als je droge handen hebt. Deze hemp crème werkt niet alleen tegen droge handen, maar beschermt jouw twee dragers ook tegen elk ander gevaar dat het dagelijks leven meebrengt.

HANDCRÉME VAN HENNEP?

Hoe werkt zo’n hennep handcrème eigenlijk? Net als reguliere handcrèmes, verzorgt hemp crème een extra laag boven op je hand huid. Op het moment dat je droge handen hebt, betekent dat eigenlijk dat het vocht in je hand huid (deels) is verdwenen. Dat komt vooral voor in warme zomers of koude winters.

Wanneer droge handen toeslaan, verschilt echt per persoon. Wij denken dat je beter kunt voorkomen dan genezen. Als je ervoor kiest om hennep handcrème te gebruiken, kies je in ieder geval voor natuurlijke middelen om je van jouw droge handen af te helpen.

Wat je het beste kunt doen tegen droge handen? Invetten is het beste medicijn tegen een stroeve handhuid. Doe je dat met handcrème met hennep olie, dan geef jij je lichaam een extra boost door de lichaamseigen stoffen die de hennepplant met zich meedraagt. Daardoor neemt je huid de hennepolie snel op, zorgt het arnica (valkruid) extract ervoor dat de droogte verdwijnt en maakt Shea Butter jouw handen weer soepel.

GEEN THC

Het handverzorgingsproduct van Extravaganja die je bij ons in het assortiment vindt, is een goede handcrème met hennep extract. Of het voor jou de beste keuze is? Dat kun jij alleen zelf testen in jouw eigen hennep handcrème test. Stoned of high zal je er in ieder geval niet van worden: deze hennep handcrème is THC-vrij.

Daarnaast is Extravaganja’s handcrème  geschikt voor dagelijks gebruik, kan je het op alle huidtypes smeren en is het een handcrème zonder vaseline en paraffine. Heb je bijvoorbeeld ook last van droge voethuid of stink voeten? Kijk dan even bij de Extravaganja voetcrème.

Vaporizer

Vaporizers zijn verdeeld in twee typen, namelijk een convectie vaporizer en een conductie vaporizer. Beide type vaporizers hebben een eigen manier van werking, waarbij het einddoel hetzelfde is: Kruiden verdampen door verhitting in plaats van verbranding.

Convectie vaporizer, ook bekend als een hete lucht vaporizer, heeft een indirecte verhittingsmethode. Een dergelijke wiet vaporizer zorgt ervoor dat de kruiden verdampt worden door hete lucht. Je stopt hierbij de kruiden of olie in een aparte kamer. Vervolgens stel je de temperatuur in, zodat de inhoud van de aparte kamer langzaamaan verhit wordt zonder het te verbranden. Zodra de verdamper op temperatuur is kun je de damp inhaleren. Hierna wacht je weer tot de correcte temperatuur is bereikt voordat je opnieuw de damp inhaleert.

Conductie vaporizer, ook bekend als een hete plaat vaporizer, heeft een directe verhittingsmethode. Deze weed vaporizer heeft een hete plaat waar je kruiden of olie op legt. Vanwege verhitting van de plaat zullen actieve bestanddelen in de kruiden worden verdampt. Tijdens een sessie dien je de kruiden om te roeren, zodat niet alleen de onderste kruiden worden verhit.

Een vaporizer is verdeeld in twee typen, namelijk een hete lucht vaporizer en een hete plaat vaporizer. Beide type vaporizers werken op een eigen manier, waarbij het einddoel gelijk is: Kruiden verdampen door verhitting en niet door verbranding.

Hete lucht vaporizer, ook bekend als een convectie vaporizer, heeft een indirecte verhittingsmethode. Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur beter verdeeld is dan bij een hete plaat vaporizer. Daarnaast heeft een hete lucht wiet vaporizer een preciezere temperatuurinstelling. Het element dat voor verhitting zorgt zit in deze vaporizers in een aparte ruimte wat ervoor zorgt dat de hete lucht langzaamaan door de kruiden of olie heen kan dringen zonder het te verbranden. Omdat er geen verbranding plaatsvindt komen de aroma’s hierdoor beter tot hun recht. Hete lucht weed vaporizers zorgen voor een zachte, lichte damp. Het nadeel van dit type verdamper is dat ze over het algemeen duurder en ingewikkelder zijn dan een hete plaat dry herb vaporizer.

Hete plaat vaporizer, ook bekend als een conductie vaporizer, heeft een directe verhittingsmethode. Deze vaporizers hebben een hete plaat waar je kruiden of olie op legt. Door verhitting van de plaat zullen actieve bestanddelen in de kruiden worden verdampt. Dit type wiet verdamper geeft vaak een volle, dichte damp. Een conductie verdamper is vaak eenvoudiger dan een hete lucht weed vaporizer, is gemakkelijker te onderhouden en is meestal ook goedkoper in aanschaf. Helaas heeft dit type wiet vaporizer ook nadelen. Tijdens een sessie dien je de kruiden om te roeren, zodat niet alleen de onderste kruiden worden verhit. En omdat de temperatuur minder makkelijk te beheren is, bestaat er een kans dat de kruiden soms toch lichtelijk verbranden door de hete plaat. De verbranding blijft echter minder dan wanneer je het daadwerkelijk rookt.

Het bijvullen van een vaporizer verschilt per type. Hierbij ligt het grootste verschil tussen een convectie vaporizer en een conductie vaporizer. 

Bij een convectie vaporizer, ook bekend als een hete lucht vaporizer, vul je een capsule of aparte kamer met verkruimelde kruiden. Vervolgens is de wiet vaporizer in gebruik te nemen.

Bij een conductie vaporizer, ook bekend als een hete plaat vaporizer, leg je verkruimelde kruiden op een plaatje in de wiet vaporizer. Vervolgens is de weed vaporizer in gebruik te nemen.

Bij beide modellen geldt dat wanneer de kruiden bruin tot zwart zijn de kruiden zijn verbruikt en nieuwe kruiden nodig zijn om te kunnen blijven verdampen. 

Hoe snel een vaporizer werkt is erg afhankelijk per model. De verdamper dient op temperatuur te komen en bij veel modellen is de temperatuur zelf te bepalen. Daarbij geldt des te hoger de temperatuur, des te langer de vaporizer nodig heeft. Sommige modellen kunnen dit binnen een minuut, andere modellen hebben enkele minuten nodig. De werking zal echter niet langer dan vijf minuten duren, zodat je snel genoeg kunt beginnen met verdampen.

Een vaporizer is over het algemeen een zeer degelijk apparaat dat een lange levensduur heeft. Omdat het gebruik ervan vrij eenvoudig is, is een wiet vaporizer ook niet snel defect door verkeerd gebruik. De kruiden leg je bij een hete lucht vaporizer op de plaat en je zet de weed vaporizer aan. Bij een hete lucht vaporizer stop je de kruiden in de daarvoor bestemde kamer en vervolgens zet je de vaporizer aan. 

Zorg ervoor dat je de verdamper goed onderhoudt, aangezien dit van invloed is op de levensduur van een dry herb vaporizer. Bij gebruik van een vaporizer komt namelijk ook teer vrij wat zich ophoopt op de hete plaat bij een conductie vaporizer of in de aparte kamer bij een convectie vaporizer. Bij het vervoeren van een wiet verdamper dien je er voorzichtig mee om te gaan, want bij wild gebruik kan het van negatieve invloed zijn op de levensduur van jouw vaporizer.

In principe kun je alle gedroogde kruiden verdampen die je wilt. De meest bekende hiervan zijn wiet en tabak, maar er zijn ook mensen die andere kruiden dan wiet verdampen. Let hierbij wel op dat niet elke kruid geschikt is om te inhaleren en zelfs gevaarlijk kan zijn. Licht je hier goed over in voordat je zelf gaat experimenteren met kruiden. 

Wiet verdampen met een wiet vaporizer is vrij eenvoudig en een vaporizer wordt daar dan ook het meeste voor gebruikt.

Een weed vaporizer is beschikbaar in twee typen, namelijk een hete lucht vaporizer en een hete plaat vaporizer. Voor beide dry herb vaporizers begin je met het crushen van de wiet. Dit doe je het beste met een wiet grinder. Zodra de wiet goed vermalen is, is het tijd om de wiet toe te passen op de wiet vaporizer.

Bij een hete lucht vaporizer stop je de vermalen wiet in de aparte kamer en sluit je de kamer. Hierna schakel je de dry herb vaporizer in en stel je de gewenste temperatuur in. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt is het moment aangekomen om de damp te inhaleren. Vervolgens dient de vaporizer weer op de ingestelde temperatuur te komen om opnieuw damp te inhaleren. Dit proces kun je blijven herhalen totdat er geen damp meer is en de vermalen wiet vervangen moet worden. Bij het openen van de aparte kamer zul je dan ook bruine tot zwarte wiet resten zien.

Bij een hete plaat vaporizer leg je de vermalen wiet op de plaat. Vervolgens schakel je de weed vaporizer in en wacht je totdat deze op temperatuur is gekomen. Soms is het mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen bij dergelijke modellen. Zodra de temperatuur is bereikt zul je de damp al van de plaat af komen en kun je de damp vervolgens inhaleren. Roer om de paar keer dampen de wiet op de plaat even om, zodat je niet alleen het onderste deel van de vermalen wiet verdampt. Dit blijf je herhalen totdat zichtbaar is dat alle wiet bruin tot zwart is geworden. Voor een nieuwe sessie vapen dien je nieuwe vermalen wiet op de hete plaat te leggen, zodat je het gehele proces kunt herhalen.

Absoluut! 

Uiteraard is de mate van stoned of high gevoel bepalend door de sterkte van de wiet en persoonlijke tolerantie. Over het algemeen spreken ervaren personen wel van een ander soort high gevoel dan bij het gebruik van een joint, maar dat komt doordat een vaporizer wiet verhit en niet verbrandt. Of dit een prettige of onprettige ervaring is, is heel persoonlijk en verschilt per persoon.

Het is niet aan te raden een vaporizer te gebruiken wanneer je astma hebt. Ook al zijn er astma patienten die hier baat bij hebben, is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat het gebruiken van een vaporizer positieve effecten heeft op iemand met astma. Laat je hier vooraf goed over inlichten en bespreek het absoluut eerst met jouw huisarts voordat je gaat experimenteren met een verdamper. 

Een vaporizer en een e-sigaret zijn beide apparaten die gebruikt worden om een damp te inhaleren, maar ze hebben verschillende kenmerken en doeleinden:

 1. Gebruik:
 2. Ontwerp:
 3. Werkingsmechanisme:
 4. Temperatuurcontrole:
 5. Complexiteit en prijs:

Samengevat: vaporizers zijn veelzijdiger en instelbaar qua gebruik en temperatuur, terwijl e-sigaretten meestal eenvoudiger, goedkoper en specifiek gericht zijn op het verdampen van e-liquids.

Wietzaadjes

Wietzaden zijn legaal in Nederland. Wietzaadjes mogen worden verkocht en gekocht, echter is het kweken van cannabis niet legaal in Nederland. 

Vanaf 1 maart 2015 is er een verandering in de growshop-wet doorgevoerd. Deze wet is vooral gericht op het aanpakken van grote en commerciële wietteelt. Wietzaadjes zijn uitgezonderd in lijst 2 van de opiumwet

Gefeminiseerde wietzaden, oftewel feminized weed seeds, zijn zaadjes waarbij 95% kans is dat er een vrouwelijke plant uit ontstaat. 

Gefeminiseerde wietzaadjes zijn veruit het meest populair in tegenstelling tot reguliere wietzaden. Bij reguliere wietzaden heb je een ongeveer 50% kans op een vrouwelijke plant en ongeveer 50% kans op de mannelijke variant. Autoflowering wietzaden zijn ook altijd feminized wietzaadjes.

Write content to help your customers to better understand your products or policies.

Autoflowering zaad verwijst naar cannabiszaden die afkomstig zijn van planten die automatisch overgaan van de vegetatieve groei naar de bloeifase met het verstrijken van de tijd, in plaats van dat de overgang afhankelijk is van de lichtcyclus. Dit gedrag is een gevolg van de genetica van de Cannabis ruderalis, een soort cannabis die van nature voorkomt in gebieden met korte zomers.

Door Cannabis ruderalis te kruisen met Sativa of Indica soorten, hebben telers zaden ontwikkeld die de autoflowering eigenschap behouden, maar ook de potente effecten en smaken van hun Sativa- en Indica-ouders. Hier zijn enkele kenmerken van autoflowering cannabiszaden:

 1. Tijdsafhankelijke bloei: Autoflowering planten beginnen te bloeien na een vaste periode van ongeveer 2-4 weken van groei, onafhankelijk van het lichtschema.
 2. Korte levenscyclus: Autoflowers hebben een snelle groei en ontwikkeling, waarbij de cyclus van zaad tot oogst vaak binnen 8-10 weken voltooid kan worden.
 3. Kleinere planten: Ze blijven vaak kleiner van formaat, wat ze ideaal maakt voor teelt in kleine ruimtes of in discrete omgevingen.
 4. Minder licht nodig: Omdat ze niet afhankelijk zijn van lichtcycli om te bloeien, kunnen autoflowering planten groeien onder bijna elk lichtschema, hoewel 18-24 uur licht per dag hen ten goede kan komen zonder hun bloei te beïnvloeden.
 5. Minder opbrengst: Over het algemeen produceren autoflowering planten minder opbrengst per plant in vergelijking met traditionele Sativa- of Indica-soorten. Doordat zautoflowering zaden steeds beter worden gekweekt is de opbrengst de laatste jaren wel aan het groeien. Vandaar de stijging in populariteit.
 6. Weerstand tegen koude en ziekten: De genetica van Cannabis ruderalis maakt ze vaak weerbaarder tegen koudere klimaten en bepaalde ziektes.

Autoflowering zaden zijn populair bij zowel beginnende als ervaren kwekers door hun eenvoud en snelheid van groei, maar het is belangrijk om de beperkingen in grootte en opbrengst te overwegen bij het kiezen van zaden voor je kweekproject.

CBD

CBD & CANNABINOÏDEN 

CBD, ook wel cannabidiol genoemd, is, één van de ruim honderd organische stoffen die in cannabis Sativa en cannabis Indica voorkomen. Deze stoffen worden ook wel cannabinoïden genoemd.

De meest bekende stof is waarschijnlijk THC, oftwel delta 9-tetrahydrocannabinol. Mensen die wiet of hasj gebruiken, doen dit met name voor het ‘high’ of ‘stoned’ effect dat dit geeft. THC is de stof die voor dit effect zorgt, CBD geeft dit effect niet. 

INDUSTRIËLE HENNEPPLANTEN VOOR CBD PRODUCTIE

Veel cannabiszaadjes worden ontwikkeld met het oog op de THC en bijbehorende psychoactieve effecten. In commerciële cannabis (coffeeshop wiet) wordt CBD dan ook in slechts kleine percentages aangetroffen, maar er zijn ook cannabisplanten die juist een hoog CBD gehalte hebben.

Voor de ontwikkeling van CBD olie worden dan ook industriële hennepplanten gebruikt. Deze bevatten maar heel weinig THC, maar wel heel veel CBD.

FYTO CANNABINOÏDEN 

Om uit te leggen wat voor invloed CBD kan hebben op het lichaam, moeten we eerst kijken naar de cannabisplant waar de CBD vandaan komt. De vrouwelijke toppen van een cannabisplant bevatten hars. Deze hars bevat verschillende stoffen die ook wel phyto-cannabinoïden (phyto=plantaardig) of fyto cannabinoiden worden genoemd. Deze phyto-cannabinoïden vormen de bescherming van de cannabisplant. Dit fyto cannabinoïden systeem beschermt de plant tegen onder andere UV-straling, ongedierte en ziektes. 

HET MENSELIJK LICHAAM & CBD

Het menselijk lichaam reageert op CBD omdat we in ons lichaam ook een eigen en natuurlijke versie van CBD hebben. Het menselijk lichaam beschikt over een soortgelijk cannabinoïden systeem van eiwitten die bekend staan als cannabinoïde receptoren. Dit wordt het endo-cannabinoïden (endo=in het lichaam) systeem genoemd. 

ENDO-CANNABINOÏDEN SYSTEEM 

Deze eiwitten kun je zien als cannabinoïde receptoren die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van lichaamseigen cannabinoïden zoals adrenaline, serotine en melatonine, maar ook voor het verwerken van cannabinoïden zoals THC en CBD. Het lichaam is er dus eigenlijk al op gemaakt om deze stoffen op een effectieve manier te verwerken. 

CBD OLIE WORDT GEWONNEN UIT CANNABISPLANTEN

In cannabisplanten komen honderden organische stoffen voor. Cannabidiol (CBD) is - op THC na - de stof die het meest voorkomt in cannabis Sativa en cannabis Indica. CBD olie wordt geproduceerd uit industriele hennepvelden en is de meest bekende en gebruikte vorm van CBD. 

In tegensteling tot de cannabisplanten die gebruikt worden voor het produceren van coffeeshop wiet, bevatten cannabisplanten die gebruikt worden voor het produceren van CBD olie veel CBD en maar weinig THC. 

SCHONE INDUSTRIËLE HENNEPVELDEN 

Het is belangrijk dat de planten die gebruikt worden voor het maken van CBD olie op een veilige en schone manier groeien op industriële hennepvelden. Dit is de enige manier om een zo puur en goed mogelijk product te krijgen. Wanneer de grond niet schoon is of er nog chemicaliën of pesticiden aanwezig zijn, zal de cannabisplant dit opnemen en komen deze stoffen uiteindelijk ook in de CBD olie terecht. 

VERSCHIL CBD & THC

CBD en THC zijn beide organische stoffen die in Cannabis Sativa en Cannabis Indica voorkomen. THC (delta 9-tetrahydrocannabinol) heeft een psychoactief effect, CBD (cannabidiol) heeft dat niet. THC wordt vaak gebruikt voor ontspanning en het psychoactieve effect, CBD daarentegen wordt vaak gebruikt als aanvulling op de voeding. 

THC 

THC is de stof in cannabis die zorgt voor het psychoactieve effect, wat inhoudt dat de gebruiker stoned of high wordt. Daarnaast heeft THC ook verdovende effecten. THC wordt vaak gebruikt om een gevoel van ontspanning te krijgen.

Veel cannabis en cannabiszaadjes worden dan ook ontwikkeld met het oog op het psychoactieve effect van THC. Dit is namelijk de voornaamste reden dat mensen cannabis gebruiken. In de wiet die je in coffeeshops koopt is vaak een hoog gehalte THC aanwezig en slechts een klein gehalte CBD.

CBD

CBD geeft geen psychoactief effect. De hennepplanten die gebruikt worden voor het maken van CBD olie bevatten - anders dan reguliere cannabisplanten - een hoog CBD gehalte en een minimaal THC gehalte. CBD wordt geproduceerd in veel verschillende vormen en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement.
 

HET EFFECT VAN CBD OP THC

CBD heeft effect op THC. CBD zou het psychoactieve effect van THC tegen gaan en dit verzwakken. CBD remt deze symptomen. Wordt CBD tegelijkertijd met of na het gebruik van THC toegediend, dan kan het effect van de THC worden verzwakt. Wordt de CBD olie voor het gebruik van de THC toegediend, dan zou het effect van THC juist versterkt kunnen worden.

CBD OLIE 

CBD olie is vaak een basis van hennepzaadolie of olijfolie waar een percentage CBD aan is toegevoegd, gemakkelijk te doseren dankzij de pipetflesjes. Alle CBD olies kunnen direct onder de tong worden gelegd of je kunt ze toevoegen aan voedsel, zoals een bakje yogurt of een glas jus d'orange.

CBD E-LIQUID

In ons assortiment vind je CBD E-liquids van verschillende merken. CBD E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en met uiteenlopende concentraties CBD. 

CBD CAPSULES

CBD capsules - met CBD olie of poeder - worden vaak gebruikt door mensen die de smaak van CBD niet lekker vinden. CBD druppels smaken namelijk ietwat bitter. Er zijn mensen die de smaak van CBD olie niet goed kunnen verdragen, er misselijk van worden of zelfs last krijgen van hun slokdarm. In deze gevallen is het gebruik van CBD capsules een goede oplossing. Cannabidiol capsules zijn ook geschikt om te gebruiken wanneer je op je werk, onderweg of op reis bent. 

CBD PASTA 

CBD is verkrijgbaar in vele verschillende toepassingen, zo ook in pastavorm. CBD pasta - ook wel cannabis pasta, CBD zalf, cannabidiol pasta, hennep pasta of pure cbd pasta genoemd - is dikker dan olie en heeft vaak een hoge concentratie CBD. 

CBD pasta kan oraal ingenomen worden door het, net als CBD olie, onder de tong te leggen. Daarnaast wordt het vaak ook als CBD zalf of crème gebruikt door de hennep pasta op de huid te smeren. Net als de olie is ook onze CBD pasta gemaakt van industriële hennepplanten die nauwelijks of geen THC bevatten, waardoor onze CBD producten geen hallucinerende werking hebben. 

CBD BALSEM 

CBD balsem bevat een hoge concentratie CBD. CBD crème - ook wel CBD zalf, balsem of lotion genoemd - kan worden gebruikt op alle delen van de huid en is beschikbaar in verschillende CBD gehaltes en voor de moeilijke plekjes zijn er CBD sticks.

CBD THEE & SNOEP 

CBD food bestaat er in verschillende eetwaren. CBD food, ook wel CBD edibles of CBD etenswaren genoemd zijn vaak producten infused met een bepaalde hoeveelheid cannabidoil. 

Ins ons assortiment vind je bijvoorbeeld CBD thee. Cannabidiol thee wordt gemaakt van gedroogde losse bladeren van de hennepplant. CBD thee van het merk Landracer is infused met cannabidiol - 10% CBD op 100 gram thee en bezit naast CBD nog een aantal natuurlijke kruiden. Gebruik een thee zeef om 2 gram CBD thee in een glas van 250 ml te laten intrekken. Voeg eventueel CBD honing naar smaak toe. Ook andere edibles zoals CBD lolly's zijn infused met CBD.

CBD OLIE RAW

Er zijn verschillende manieren om CBD uit hennep te extraheren: olie-extractie, CO2-extractie en alcohol-extractie. Vaak worden RAW CBD producten middels een super kritische CO2 extractie gewonnen uit hennep planten, waardoor de cannabinoïden zoals CBC, CBN, CBG, CBV  maar ook terpenen behouden blijven in het extract. 

CBD kan koud en warm worden geperst uit de industriele hennepplanten. Bij koude extractie blijven de terpenen aanwezig, bij warm persen zijn dit de eerste stoffen die verdampen. Als je deze honderden cannabidoiden koud uit de hennepplant perst, ontstaat er een hennep pasta met een hoge concentratie cannabidoiden. In deze CBD pasta zitten de verschillende werkzame cannabidoiden zoals deze in nature in de plant aanwezig zijn, maar dan in een verhoogde concentratie. 

Voor de productie van CBD olie wordt deze substantie aangelengd met een basis olie, zoals olijfolie, hennepzaadolie of kokos olie.  

ENDOCA RAW CBD OLIE 

De Endoca RAW CBD producten zijn de meest pure verzameling van cannabinoïden en bevatten naast CBD ook het molecuul CBDa, ookwel CBD acid genoemd. CBDa komt voornamelijk voor in vers geoogste hennep en CBD rijke cannabissoorten. Deze RAW lijn is iets kostbaarder dan de standaard lijn, aangezien deze CBD producten intensiever zijn om te produceren. 

 Bekijk hieronder de video.

CBD OLIE VERDAMPEN

Het is mogelijk om CBD olie te verdampen met een vaporizer. Een elektrische vaporizer beschikt over een elektrische hittebron (een verwarmingselement) die de inhoud van de vaporizer verwarmd. De vaporizer verwarmt dus de CBD olie, zodat deze zal gaan verdampen. Deze damp dient vervolgens geïnhaleerd te worden. Doordat er geen verbranding optreedt, komen er geen schadelijke stoffen vrij. 

CBD OLIE VAPORIZER 

Voor het verdampen van CBD heb je een speciale CBD olie vaporizer nodig. Niet alle vaporizers zijn geschikt voor gebruik met oliën. Veel vaporizers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik van bijvoorbeeld wiet, maar tegenwoordig komen er steeds meer vaporizers op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om (CBD) olie in te verdampen.

De vaporizers voor CBD olie worden vaak geleverd met speciale cartridges waarin de CBD olie geplaatst wordt. Wanneer de vaporizer alleen beschikt over een gaasje waarin normaal gesproken de kruiden geplaatst worden, is deze vaporizer niet geschikt voor het vaporizen van CBD olie. 

WAT IS HET VOORDEEL VAN CBD OLIE VERDAMPEN?

Het voordeel van CBD olie verdampen is dat het doseren van de CBD olie gemakkelijker is. Daarnaast is het verdampen van CBD olie een goede oplossing voor mensen die moeite hebben met het oraal innemen van druppels of capsules CBD olie. 

CBD FOOD

Cannabidiol kan je op een gemakkelijke manier tot je nemen in de vorm van eetwaren, de zogeheten CBD edibles. CBD edibles, ook wel CBD food of CBD etenswaren genoemd zijn vaak producten infused met een bepaalde hoeveelheid cannabidiol. 

CBD THEE, HONING & SNOEP 

Cannabidiol thee wordt gemaakt van gedroogde losse bladeren van de hennepplant. CBD thee van ons merk Landracer is infused met cannabidiol - 10% CBD op 100 gram thee en bezit een aantal natuurlijke kruiden die je lichaam reinigen. Gebruik een thee zeef om 2 gram CBD thee in een glas van 250 ml te laten intrekken. Voeg eventueel CBD honing naar smaak toe. Net zoals onze CBD lolly's zijn de CBD edibles infused met CBD en bevatten geen THC. Het heeft dus ook geen psychoactieve werking. 

HOUDBAARHEID CBD OLIE

Wij krijgen regelmatig vragen over hoe lang CBD olie houdbaar is. CBD olie en andere CBD producten zijn het langst houdbaar wanneer deze koel en donker bewaard worden. Zowel licht als lucht hebben een nadelig effect op de houdbaarheid, dus houd het flesje CBD olie uit het zonlicht en sluit de dop altijd goed af. 

CBD OLIE BEWAREN 

Wij raden klanten aan om CBD olie met een gesloten dop op een donkere en koele plek te bewaren. Bewaar je cbd olie bijvoorbeeld in de koelkast, in een keukenkastje of in de kelder. Bij voorkeur ook nog in de gesloten verpakking. Na opening is CBD olie ongeveer 1 jaar houdbaar. Al onze flesjes CBD olie zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum. Wanneer je deze houdbaarheidsdatum aanhoudt, zit je altijd goed.

CBD OLIE BEWAREN

Het is niet alleen belangrijk om CBD olie op de juiste manier te gebruiken, maar ook om de olie op de juiste manier te bewaren. We adviseren om CBD olie koel en donker te bewaren. (Zon)licht kan er namelijk voor zorgen dat de houdbaarheid van de CBD olie achteruit gaat. Daarnaast is het ook belangrijk om de dop van je flesje CBD olie altijd stevig dicht te draaien. Ook lucht heeft namelijk een nadelig effect op de werking en houdbaarheid van de olie.


Je kunt je CBD olie bewaren op een donkere en koele plek waar de temperatuur nooit hoog oploopt, zoals in een donker kastje in de keuken of kelder. Een erg geschikte plek om de CBD olie of CBD pasta te bewaren, is in de koelkast. Hier is de temperatuur constant en koel is. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat de temperatuur in de koelkast ervoor zorgt dat de olie wat minder vloeibaar wordt en kan gaan vlokken. Dit is eenvoudigweg op te lossen om voor gebruik de olie tussen je handen wat warmer te maken en daarna goed te schudden voor gebruik. 

Zo zorg je dat jouw CBD olie het langst houdbaar blijft: 

 • Bewaar CBD olie op een donkere plek uit het zonlicht 
 • Bewaar CBD olie in een donker flesje - bij voorkeur in de verpakking 
 • Draai de dop altijd goed terug op het flesje, zo wordt de olie luchtdicht.