Een jointje draaien is niet altijd even makkelijk. Er zijn genoeg mensen die dit simpelweg (nog) niet kunnen, omdat het wel een vaardigheid is dat je moet beoefenen. Natuurlijk zijn er ook natuurtalenten onder ons die dit met gemak kunnen, maar dat geldt niet voor de meeste mensen.  

Hoe je een vloeitje dichtdraait is afhankelijk van het type joint dat je draait. Uiteindelijk gaat het er in ieder geval om dat de vloei strak genoeg zit, met name rond de tip, om het vervolgens middels de plakrand dicht te plakken. Ongeacht het een standaard joint is, een binnenste-buiten variant of één van de meer spectaculaire varianten, het gaat erom dat er geen opening zit langs de plakrand en dat het strak genoeg gedraaid is om te kunnen roken. Als dit namelijk niet het geval is krijg je valse lucht wanneer je een hijs neemt waardoor veel rook verloren gaat en zelfs kan resulteren in het continu doven van de joint.

De meeste handige manier om te zien hoe je een vloeitje dichtdraait is via foto's of video. Zo kun je gemakkelijk zien welke stappen je moet nemen en zie je direct het resultaat. Onderstaande video laat zien hoe je een binnenste-buiten joint draait. Dit is een type joint waarbij je minder papier gebruikt, omdat je een deel afscheurt aan het einde.