Wiet verdampen met een wiet vaporizer is vrij eenvoudig en een vaporizer wordt daar dan ook het meeste voor gebruikt.

Een weed vaporizer is beschikbaar in twee typen, namelijk een hete lucht vaporizer en een hete plaat vaporizer. Voor beide dry herb vaporizers begin je met het crushen van de wiet. Dit doe je het beste met een wiet grinder. Zodra de wiet goed vermalen is, is het tijd om de wiet toe te passen op de wiet vaporizer.

Bij een hete lucht vaporizer stop je de vermalen wiet in de aparte kamer en sluit je de kamer. Hierna schakel je de dry herb vaporizer in en stel je de gewenste temperatuur in. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt is het moment aangekomen om de damp te inhaleren. Vervolgens dient de vaporizer weer op de ingestelde temperatuur te komen om opnieuw damp te inhaleren. Dit proces kun je blijven herhalen totdat er geen damp meer is en de vermalen wiet vervangen moet worden. Bij het openen van de aparte kamer zul je dan ook bruine tot zwarte wiet resten zien.

Bij een hete plaat vaporizer leg je de vermalen wiet op de plaat. Vervolgens schakel je de weed vaporizer in en wacht je totdat deze op temperatuur is gekomen. Soms is het mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen bij dergelijke modellen. Zodra de temperatuur is bereikt zul je de damp al van de plaat af komen en kun je de damp vervolgens inhaleren. Roer om de paar keer dampen de wiet op de plaat even om, zodat je niet alleen het onderste deel van de vermalen wiet verdampt. Dit blijf je herhalen totdat zichtbaar is dat alle wiet bruin tot zwart is geworden. Voor een nieuwe sessie vapen dien je nieuwe vermalen wiet op de hete plaat te leggen, zodat je het gehele proces kunt herhalen.