Nee, aan de uiterlijke kenmerken van een wietzaadje kun je niet zien of het gefeminiseerd is of niet. Gefeminiseerde wietzaden zijn genetisch gemanipuleerd of behandeld om ervoor te zorgen dat ze bijna uitsluitend vrouwelijke planten produceren, maar dit heeft geen invloed op het uiterlijk van het zaadje zelf.

De enige manier om er zeker van te zijn dat een wietzaad gefeminiseerd is, is door het te kopen van een betrouwbare bron die garandeert dat de zaden gefeminiseerd zijn. Wanneer je zaden plant, is het pas na het ontkiemen en het groeien van de plant in de vegetatieve fase dat je geslachtskenmerken kunt gaan zien, waarbij vrouwelijke planten witte haartjes of stampers bij de knooppunten zullen ontwikkelen.

Als je zaden hebt en je wilt weten of ze gefeminiseerd zijn, moet je vertrouwen op de informatie van de leverancier of de zaden laten groeien om het geslacht te bepalen. Het is belangrijk om te noteren dat zelfs bij gefeminiseerde zaden er een zeer kleine kans bestaat dat er een mannelijke plant kan ontstaan, hoewel dit zeldzaam is.