Het is mogelijk om hasj te verkruimelen met een grinder, maar niet zonder slag of stoot. Allereerst adviseren wij een metalen grinder, omdat een plastic grinder gemakkelijk kan breken bij de kracht die je moet zetten om hasj te verkruimelen. Hasj is er in vele verschillende formaten en heel verschillend in zachtheid of hardheid. Doe nooit té grote brokken hasj in de metalen grinder, maar maak de hasj brokken eerst wat kleiner zodat ze goed in de crusher passen.

Vervolgens draai je met genoeg kracht aan het bovenste onderdeel van jouw metalen grinder, zodat de hasj begint te verkruimelen. Als de hasj zachter is zul je merken dat delen hasj blijft plakken aan de messen van de grinder. Dit kun je eraf halen met je vingers of een stokje, maar eventueel is dit ook los te weken in kokend water. 

Steek de hasj niet aan met vuur om de hasj zacht te maken, want dat zorgt ervoor dat een (groot) deel van de THC meteen al verbrandt. Om de hasj zachter te maken kun je dit ook opwarmen tussen je handpalmen. Dit duurt iets langer, maar de kwaliteit van de hasj blijft dan wel het beste intact.