Wanneer je door het overzicht van lange vloei scrolt, valt het je misschien op dat er veel verschillende maatnamen in plaats van afmetingen bij staan. Zo zie je King Size, KSS, 1 ¼ vloei en ga zo maar door. Het kan lastig zijn om het verschil tussen King Size en King Size Slim te ontdekken door alleen naar de verpakkingen te kijken. Op dat moment vraag jij je nog steeds af: welke afmeting heeft mijn lange vloei eigenlijk? Dat kun je zien in het onderstaande overzicht. In de rest van dit artikel worden de bijzonderheden besproken.

 

 

Benaming vloei

Afmetingen

Short
Shagvloei
Korte Vloei

70x37mm

1 1/4 Vloei

78x38mm

King Size (KS)
King Size Regular (KSR)
King Size Breed

110x53mm

King Size Slim
King Size Smal
KSS

 110x44mm

King Size Extra Slim
KSES

 110x38mm

Roll vloei Single Width
Roll vloei Slim

 37mm breed (lengte varieert per merk)

Roll vloei Wide
Roll vloei Breed

 53mm Breed (lengte varieert per merk)

BELANGRIJK: Om jou een hoop retourrompslomp te besparen, vragen wij je extra goed op de maatnaam en de door jou gewenste afmetingen te letten. Als extra check, adviseren wij ook het totaalbedrag te checken. Is deze veel hoger of veel lager dan normaal, kijk dan je bestelling nog een keer door!

King Size-familie lange vloei

De meest populaire lengtes lange vloei in Nederland zijn de King Size-blaadjes. Hoe lang zijn die vloeitjes? De leden van deze King Size-familie zijn allemaal 110 mm (11 cm) lang. Het grootste verschil van deze vloe zit in de breedte. Het hangt van jouw voorkeur af welke breedte het beste bij jou past.

Dé uitzondering: 1 1/4'' vloei

Naast de King Size-familie zijn er nog meer bewoners in Grasscompany.com’s Lange Vloeiland. Neem de 1 ¼ vloei. Deze naam laat je vermoeden dat dit langere vloei is dan de King Size-lange vloei, maar schijn bedriegt. Bij de ontwikkeling van deze naam zijn echter niet de blaadjes, maar shagvloei als uitgangspunt gebruikt. Daardoor is deze flu korter dan King Size lange vloei.

Andere maten en namen lange vloei 

Binnen het aanbod van Grasscompany.com vind je ook nog andere maten en namen lange vloei. Deze Slim en Short vloe komen qua afmetingen in de buurt van de King Size-familie, maar zijn nét wat anders. Voor mensen die van extra lange joints houden, hebben wij ook nog voeirolls. Deze lange vloei is op lengte af te scheuren.

Dus... Conclusie?

We kunnen jou dus niet vertellen welke afmetingen jouw favoriete lange vloei heeft. Alle maatnamen lange vloei in onze webshop staan in dit artikel. Check dus altijd goed welke afmeting lange vloei jij aanschaft, want dat is niet af te leiden aan de verpakking. Ook al staat er 1 ¼'' vloei bij een product staat, betekent dit dus niet dat deze groter zijn dan King Size-vloei. Je kunt deze types zien als een tussenmaat tussen vloei voor shagrokers en blaadjes voor blowers.

Je weet nu de verschillende vormen van lange vloei. Fijn dat we je verder konden helpen, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Wat de beste vloei is om een wietjoint of hasjjoint mee te draaien, vind je op de gerelateerde pagina’s. Weet jij jouw antwoord op die laatste vraag al? Ga dan terug naar de Lange Vloei-pagina en kies je favoriete maatnaam!