Lange vloei voor een hasj joint is eigenlijk niet anders dan lange vloei voor een wiet joint. Ook hierbij je de keuze tussen Slim en Regular. Beide formaten namelijk worden gekenmerkt als 'lange vloei' en is ook wel bekend als 'King size'.

King size vloei is absoluut het type vloei dat je nodig hebt bij het draaien van de welbekende joint. Het is echter, net als bij een wiet joint, een persoonlijke keuze om te kiezen voor het formaat Slim of Regular. De ene jointdraaier heeft de voorkeur voor een bredere vloei (Regular), terwijl de ander juist een smaller formaat (Slim) prettig vindt om een joint van te maken. 

De verschillen tussen Slim en Regular lange vloei:

 Slim   Regular 
 Breedte   44 mm   53 mm 
 Lengte   110 mm   110 mm 

 

Om de beste vloei te kiezen voor je hasj joint kijk je echter niet meer alleen naar het formaat. Er is namelijk ook een voorkeur ontstaan voor ongebleekte of gebleekte vloei. Gebleekte vloei is momenteel nog het meest bekend en is over het algemeen het beste te herkennen aan de witte kleur vloei. Niet iedereen heeft hier een voorkeur in en soms gaat het ook om financiele redenen, want gebleekte vloei is vaak goedkoper dan ongebleekte vloei. 

Ongebleekte vloei wordt steeds bekender en dat is niet zomaar. Dit type vloei is vaak te herkennen aan de bruine kleur, maar het belangrijkste is dat dit ook op de verpakking staat vermeld. Vloei kan namelijk ook bruin zijn door toegevoegde inkt tijdens het productie proces. Ongebleekte vloei is vaak iets duurder, maar daarmee voorkom je dat je bleek aan het roken bent. 

Een heel ander type vloei wat ook steeds bekender wordt is glas vloei en ook deze vloei is prima te gebruiken voor een hasj joint. Doorzichtige lange vloei wordt gemaakt van plantaardige cellulose en het leuke hiervan is dat je door de joint heen kunt kijken om te kunnen zien wat erin zit. Een joint draaien met doorzichtige vloei kan echter wel iets lastiger zijn, omdat het materiaal anders aanvoelt dan de welbekende papieren lange vloei.