Je zou bijna zeggen dat wiet niet kan ontbreken in hennep zeep. Vooral omdat dit product vaak wiet zeep wordt genoemd. We kunnen duidelijk zijn: er zit geen wiet of hasj in hennep zeep.

Geen THC, wel hennepolie

De vraag is: wat zit er dan wél in hennep zeep? Dit verzorgingsproduct is opgebouwd uit verschillende elementen (link naar productpagina), waaronder één belangrijk cannabisextract: hennepolie. Deze olie wordt gewonnen uit industriële hennepplanten. Deze planten staan bekend om hun lage THC-waarden.

THC (Tetrahydrocannabinol) is de belangrijkste psychoactieve stof in de cannabisplant en is dus ook de stof die jou ‘stoned’ of ‘high’ maakt. Omdat deze stof vrijwel niet in industriële hennepplanten voorkomt – en al helemaal niet in producten van Extravaganja – kun je stellen dat er geen wiet in jouw hennep zeep zit.  

Lichaamseigen stoffen werken goed voor je lichaam

Dan komt al snel de volgende vraag: waarom zou je dan hennep zeep gebruiken? Net als bij hemp handcrème, beschermen cannabisextracten in deze zeep jouw handhuid. Daarnaast geven de exotisch fruit-extracten die in de zeep zijn verwerkt, een lekkere geur af.

Naast dat er geen wiet in jouw hennep zeep zit, ruik je ook niet naar een wandelende coffeeshop. Aan de andere kant moet je ook echt een jointje opsteken, mocht je toch high willen worden. Wil jij alleen jouw huid laten ontspannen, dan is Extravaganja hennep cosmetica méér dan genoeg voor jou.